Tips på mer läsning, intressanta länkar och dokumentering av

Tidigare Liv, Livet mellan Liven och NDU, nära dödenupplevelser.

Tips på böcker och annan läsning.

Generellt: Allt av Brian Weiss och Michael Newton är mycket läsvärt.


Brian Weiss; Många liv, många mästare

Den här boken om fallet Catherine är banbrytande i sitt slag, men först några ord om författaren, Brian L Weiss.


Weiss är psykiater och efter omvälvande upplevelser under en terapi med Catherine (boken Många liv, många mästare), lämnade han sin tjänst som professor och klinikchef på en stor psykiatrisk klinik i Miami, USA, och arbetar så gott som 100% med tidigare-liv-terapi. Han är nu en av världens ledande auktoriteter på TLT.

Med fallet Catherine kom Weiss in på TLT av en slump, då de efter traditionell psykoterapi över ett år, inte hade kommit någonstans, försattes hon i hypnos och regriderade till sin barndom. Weiss trodde att hennes symptom skulle försvinna, men det gjorde de inte. De gjorde ytterligare en session med hypnos och Weiss sa: "Gå tillbaka till den tidpunkt då dina symptom uppstod!"

Weiss räknade med att hon åter skulle återvända till sin tidiga barndom: I stället for hon tillbaka omkring 4000 år och hamnade i ett gammalt liv i Mellanöstern!


Brian Weiss;Tidigare Livs helande kraft

Intressant att se hur Dr.Weiss brottades med att våga offentliggöra sina TL-upptäckter med risk att uppfattas som konstig. Hur många fler klassiskt utbildade (och andra) upplever samma sak?

Boken handlar om, som titeln beskriver, hur läkning kan ske genom upplevelser av tidigare liv, och livet mellan liven.


Michael Newton; Själarnas resa.

Newton är expert på Livet mellan Liven och det är vad hans böcker handlar om mest. Hur själen går vidare och vad som händer mellan inkarnationerna.

Newton har skrivt många böcker i ämnet och figurerar i ofta i TV.

Intressant läsning utlovas!


Melvin Morse: Förvandlad av ljuset.

Om människor som upplevt döden och hur den upplevelsen har påverkat dem. Intressant är den röda tråd som dessa människor ovetandes om varandra, kan redogöra för.


Lisa Williams; The survivial of the soul.

Lisa Williams är ett känt medium med egen TV-serie. I boken berättar hon om sin kommunikation med sina andliga guider, vägen till Liven efter Livet och reinkarnation. Hon redogör även för sin egen nära-döden-upplevelse, NDU, och vad den avslöjade om livet bortom.


Betty J Eadie; Embraced by the light.

En New York Times #1 Bestseller om NDU, nära-döden-upplevelser och författarinnan berättar om hur hon lärde sig det som stora profeter och andliga ledare känt till i tusentals år. Det har kraften att förändra ditt liv.


Sture Lönnerstrand: Shanti Devi

En klassiker där den svenske författaren får konkreta bevis av reikarnation! Sture Lönnerstrand har själv pratat med Shanti Devi, hennes familj och släktingar från två liv.

Till och med Mahatma Gandhi blev inkopplad i fallet och tillsatte en undersökningskommission.

Lugi Devi föddes 18 januari 1902, födde en son 25 september 1925 men dog strax efter i sviterna av förlossningen.

Drygt ett år senare, 11 december 1926, reinarnerar hon som Shanti Devi.

Som fyaråring berättar hon för sina föräldrar att hennes make bor 145 km från hemmet ... Ingen tror henne. Till att börja med i alla fall ...

Detta är bara början av en intressant dokumentärskildring av den unga indiska flickan som inte bara minns sitt tidigare liv och livet som återbesökte sitt tidigare livs hemstad och hälsade på släktingar från det livet! De hade även minnen av henne.

Shanti minns inte bara sitt tidigare liv, utan även den korta stund hon fick i Livet mellan Liven.

Länkar till filmklipp

Här är ett par länkar till You-Tubeklipp med Jörgen Sundvall, stor profil inom hypnos och regression i Sverige. Jörgen är director på SSEAH Svenska Skolan för Etisk och Analytisk Hypnosterapi (där jag utbildades).


Denna gick på TV: Carinas liv som medicinstuderande i München. Carina Peterson från Deje och TV-teamet besöker, efter regressionen med Sundvall, platser hon upplevt under hypnosen. Det blir några känslosamma upplevelser ...


I samma serie från STRIX är Lottas liv som George.


På TV 4 gick 2015, en otroligt intressant dokumentär i flera delar som hette: Mitt barns tidigare liv. Serien (från 2014) har utgått och TV4 har inte tillstånd att sända den på play. Den går nu, 2017, i repris på 7:an.


5-årig pojke minns sitt liv som Pam.


10 reikarnationsfall som undersökts och bevisats. Ändå är det bara "toppen av isberget" ... Det länkade filmklippet är 14 minuter och visar bla svenskan Barbro Karléns minnen av sig själv som Anne Frank. Även Shanti Devi (se lästipsen till vänster), nämns som ett av de bevisade fallen.


Sam, en liten pojke som minns sitt Tidigare Liv som sin egen farfar. 1,5 år innan Sam föddes, dog hans farfar. När Sam var 18 månader bytte hans pappa blöjor på honom. Sam tittade upp på sin pappa och sa: När jag var i din ålder, bytte jag blöjor på Dig. Klippet är drygt 10 minuter.


Fobi i det här livet hade ursprung i ett Tidigare Liv. Här är det en liten pojke som minns. Han fick en knuta i halsen som, när han fick berätta om sitt tidigare liv där han sköts i halsen i krig, plötsligt försvann.


Stories of life, death and faith: To heaven and back.

Ja, mirakel händer. Här finns flera korta dokumentärer samlade med personer som varit "i himlen" men återvänt. Och varför de valde det. Här sker även spontana remissioner av obotliga sjukdomar.

Se gärna klippet med Mary Neal, ortoped och, som hon själv uttrycker det, sin egen skeptiker. Hon hade ingen puls och andades inte. Lyssna till hennes egen upplevelse om vad som hände! Från amerikanska TV-bolaget CNN.


11-årig pojke berättar om när "Jesus och några änglar drog iväg mig upp till himlen",  när han dog under en blindtarms-operation.(Läs gärna ett av mina klientfall som hade uppdraget som Dödens ängel). Se den här!